miercuri, 28 ianuarie 2009

Cele mai in voga bauturi pentru 2009

Daca vrei sa-ti potolesti setea, ai mai multe optiuni decat in 2008. Iata cateva bauturi non-alcoolice la moda pentru anul care vine.

Ani de-a randul ai avut de optat intre sucuri de fructe,cafea, sucuri acidulate sau lapte. Astazi ai o intreaga arie din care poti alege: bauturi energizante, ape aromate, bauturi vitaminizate si ceaiuri de toate sortimentele. Ca si cum nu ar fi suficient, noi bauturi apar pe rafturile magazinelor zilnic.

Care sunt noile trenduri in ale bauturilor pentru anul 2009?

Consumul de bauturi soft se va reduce
Au fost ele in trecut cele mai consumate, dar popularitatea lor este in scadere, datorita efectelor negative pe care le au asupra sanatatii. Vanzarile de bauturi soft se preconizeaza ca vor scadea pana la 1% pana in anul 2011.

Ceaiul va continua sa creasca in popularitate
Desi ceaiul a fost dintotdeauna o bautura mai populara decat apa in anumite zone ale lumii, abia acum a inceput sa devina populara si la noi datorita beneficiilor asupra sanatatii. Vanzarile de ceai vor continua sa creasca rapid in 2009.

Apa la sticla
In ciuda stirilor surprinzatoare cum ca apa la sticla nu este cu nimic mai presus decat apa de la robinet, ea continua sa fie bautura cea mai populara pentru a-ti potoli setea dupa o munca asidua la sala sau o optiune pentru a te racori cand esti cu masina. Daca vrei ceva mai sanatos,apele vitaminizate vor continua sa atraga interesul celor insetati.

Bauturile naturale energizante
Desi in ultima vreme au primit publicitate negativa, datorita continutului mare de cofeina, vanzarile de bauturi energizante vor continua sa creasca. Rata lor de vanzare va fi moderata la consumatorii interesati de bauturile alternative vitaminizate natural, cum ar fi sucurile din fructe naturale.

Top 5 tari cu cele mai frumoase femei


1.Suedia
Despre suedeze se spune ca sunt atat de frumoase incat uneori iti vine greu sa respiri in prezenta lor.

Au parul, ochii si pielea deschisa la culoare, asa cum le sta bine nordicelor, iar felul lor de-a fi este chiar mai frumos decat chipul. Ce si-ar putea dori un barbat mai mult?



2. Argentina


Pe locul doi regasim prima si ultima tara de pe un alt continent, respectiv sud american, prezenta in acest clasament. Mi se parea absolut normal ca si femeile de origine latina sa fie incluse in top.

O mare parte din locuitorii capitalei Buenos Aires sunt emigranti italieni, iar femeile trebuie sa fi fost cu toate supermodele, avand in vedere frumusetea argentiniencelor, despre care se spune ca este de-a dreptul uimitoare.


3. Rusia


Cu parere de rau te anunt ca rusoaicele ocupa numai locul trei. Ar merita mai mult, mai ales ca ele nu sunt numai frumoase, dar si foarte destepte si seducatoare. E ceva in atitudine, in felul lor de-a fi, ceva care le face irezistibile, nu crezi?














4. Bulgaria
Unii supranumesc Bulgaria - `taramul frumusetilor`. O multime de femei sexy si interesante te cuceresc pe strazile Sofiei sau pe coasta Marii Negre. Dar parca tot mai frumoase ale noastre...












5. Lituania

Despre Lituania nu sunt prea multe de spus. Este o tara baltica cu o suprafata mica, are capitala la Vilnius si femei de-ti ramane inima in loc cand le vezi. De asemenea, se pare ca ele sunt foarte vorbarete si sociabile.







Nu lenea e de vină că ne trezim greu dimineaţa...


Oamenii de ştiinţă spun că nu este lenea de vină pentru care ne trezim greu dimineaţă. Pur şi simplu, ceasul biologic nu ascultă de cerinţele realităţii. Dar el ar putea fi păcălit cu trucuri sau, în viitor, cu pastile. Cei care se trezesc cu greutate dimineaţa, indiferent de câte ore au dormit, au un ceas interior “defazat”, setat pe trezirea târzie, explică cercetătorii pentru PopSci.com.

Ceasul biologic este controlat de un nucleu din creier, răspunzător cu ritmul corpului. Dar, câteodată, ritmul natural nu se aliniază la nevoile oamenilor moderni, cum ar fi şcoala sau jobul, chiar dacă programul zilnic este urmat, cu consecvenţă, de ani buni, spune Jean Matheson, un specialist în tulburările somnului, la Centrul Medical Beth Israel din New York.

Starea poate fi tratată dacă în timpul weekendurilor se elimină obişnuinţa de a adormi mai târziu. Când oamenii se culcă la “ore mici” la sfârşit de săptămână îşi actualizează iar, fără să vrea, ritmul lor natural defazat, explică Matheson.

Expunerea la lumină artificială, seara, este o altă cauză care declanşează defazarea. Creierul este foarte sensibil la lumină, şi prea multă expunere înainte de culcare, la televizor sau la ecranul calculatorului, poate să-l păcălească şi să creadă că de fapt este zi.

În afara acestor sfaturi, oamenii de ştiinţă mai au o soluţie pentru cei care nu îşi pot adapta ceasul biologic. O echipă de cercetători de la Universitatea din California Irvine a descoperit recent că un singur aminoacid reglează ceasul intern. Acesta ar putea fi transformat în viitor într-o pastilă care să controleze programul de somn al creierului.